Sedir 3ml

100,00

 

Ana Bileşenler: a-Cedrene, Thujopsene, Cedrol, B-Cedrene, a-Selinene                   

Renk: Renksiz

İçerik: Juniperus Virginiana Ağacı Yağı

Botanik İsmi: Juniperus Virginiana

Menşei: ABD

Ekstraksiyon Yöntemi: Buhar Distilasyon

Karışım için uygun esanslar: Bergamot, tarçın, vetiver, limon, paçuli, sandal ve  kekik, yağı

Aromatik Kokusu: Taze Odunsu, Balsam- Reçine,  Sedir sandıklarının ve dolaplarının kokusuna benzer

 

 

Kategoriler:

Sedir ağacı esansiyel yağı , sedir ağacının damıtılmasıyla elde edilir. Cedrus olarak bilinen bitki cinsine ait, yaprak dökmeyen kozalaklı bir ağaç türüdür. Sakinleştirir ve rahatlatıcı  odunsu hoş bir kokuya sahiptir. Esans olarak, sürülerek, şişesinden koklanarak, seyreltilerek veya  buhar yoluyla hârici olarak kullanılır.

Eski Mısır’da kutsal yağ olduğuna inanılır,  Güzel koku olarak tercih edilmesinin yanı sıra piramitlerde, mumyalamada, tapınakların içerisinde yakılan  kandillerde  kozmetik   ve tıp alanında da kullanılırdı. Sedir ağacı yağı, hormonları dengede tutar , odaklanmanıza yardımcı olabilir, öğrenciler için iyi bir seçenektir.

 

Terry Friedmann M.D. ve Brigham Young Üniversitesi’nden Dennis Eggett tarafından yapılan bir çalışmada Sedir ağacı yağının DEHB’li çocuklar (dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu)  üzerine   fayda sağladığı gözlemlenmiştir.

Çocuklar sedir ağacı yağı , vetiver ve lavanta yağı kokladılar  ve otuz gün boyunca günde üç kez  inhalasyon (buhar yolu ile soluma)  aldılar . Çalışmanın sonunda, 30 kişi üzerinde  faydası görüldü. Araştırmacılar, hem vetiver hem de sedir ağacı yağının çocuklarda iyileşmeler yaşadığını ve DEHB semptomlarını azalttığını buldular

Kasları gevşetmek için banyo suyunuzun içerisine 4,5 damla ekleyerek  kullanın. Uykuda korkuyorsanız yağı sürün, ayrıca yastığınıza damlatın.  Sedir ağacı  yağı rahatlatıcı, güven verici ve hoş bir odunsu kokuya sahiptir.  Evde  kullanıldığında, havayı ferahlatmak için doğal bir koku giderici görevi görür. Sedir ağacını kullanmak  sizin ve ev halkı için  uzun süreli terapötik etkiler sağlar. (terapotik ortam bireyin kendini tehdit altinda hissetmediği, kendini içtenlikle ifade edebildiği, destekleyici, geliştirici ve rahatlatıcı ortam)  Sedir ağacı yağı antispazmodik özelliklere sahip olduğundan öksürüğü hafifletmeye yardımcı olabilir.  Öksürüğünüz varsa, gece uyumadan önce sedir ağacı yağı kullanabilirsiniz. Bunun için herhangi bir  taşıyıcı yağ ile karıştırılmış iki damla yağı göğsünüze ve boğazınıza sürün ve bir dakika boyunca ovalayın. Ayrıca  üst dudağınıza da sürün.  Sedir ağacı yağının zararlıları, özellikle karıncaları, keneleri ve pireleri uzaklaştırdığı bilinmektedir. Açık havada sineklerden uzak tdurmak  için doğal bir böcek spreyi olarak   seyreltip sprey olarak kullanın. Evde  kullanmak isterseniz su buhurdanı veya  difüzör kullanabilirsiniz. Mobilyalarınıza, eşyalarınıza seyreltilmiş sedir ağacı  yağı da sıkabilirsiniz.   Sedir ağacı  yağı sadece harici olarak kullanılmalıdır dahili olarak kullanılmaz. Seyreltilmiş Sedir esansını difüzöre 4-5 damla ekleyerek kullanabilirsiniz.

İncelemeler

Henüz inceleme yapılmadı.

“Sedir 3ml” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0
    0
    Sepetiniz
    Sepetiniz boşMağazaya Dön
    × WhatsApp