};

SEDİR YAĞI




3cc 50 TL

Yumuşak

İnce , akışkan
Fresh
Naturel
Kuru, dumanlı odunsu koku

Sedir ağacından damıtma

Sedir ağaçları soğuk iklimi sever ve genellikle yüksek rakımlarda yetişir 50 mt'ye kadar uzayan ve 2000 sene hayatta kalabilen pinaceace ailesinin yaprak dökmeyen bir ağaçtır.

Eski Mısır'da kutsal yağ olduğuna inanılırdı, koku olarak kullanılmasının yanısı sıra kozmetik ve tıbbi yağ olarak da kullanılmıştır. Piramitlerde, mumyalamada, tapınakların içerisinde yakılan kandillerde kullanılmıştır.

Hormonları dengede tutar

Sedir ağacı yağı odaklanmanıza yardımcı olabilir, bu da öğrenciler ve çalışanlar için iyi seçenek olmasını sağlar. Yapılan bir araştırmada , sedir ağacı esansiyel yağının DEHB'li çocuklar (dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu) üzerinede  fayda sağladığı gözlemlenmiştir.
 
Sakinleştirir ve rahatlatıcı  odunsu hoş bir kokuya sahiptir.  Sedir ağacı yağı solumak, buharlaştırmak veya  sprey olarak kullanmak, uzun süreli terapötik etkilere sahip olabilir.

Uykusuzluk sorunu yaşayan kişiler için sedir ağacı kullanımı önerilir. 

Böcek kovucu özelliği vardır.

Sinir sistemini korur,  stresin giderilmesine yardımcı olur, Banyo suyunuzun içerisine 4,5 damla ekleyerek  gerilmiş olan vücut kaslarınızın gevşemesini sağlaryabilirsiniz.
 
Korku yaşayan insanlarda korkusunu gidermesi açısından fayda sağlamaktadır

Sedir ağacı yağını sürmenin yanısıra, yastığınıza damlatarak da kullanabilirsiniz.




Yorumlar - Yorum Yaz